Спад на руските и израелските туристи у нас

Регионалната туристическа камара в Бургас покани на среща всички консули на чужди държави у нас на среща преди началото на летния туристически сезон. Отзоваха се само Генералният консул на Република Турция и почетните консули на Държавата Израел, Русия и Украйна. Туристическият бранш отчита спад при руските и израелските туристи през миналата година, предаде БНР.

През 2017г. за първи път има спад на руските туристи от над 13%, както и от израелския пазар – над 8%.

Почетният консул на Русия в Бургас Тонко Фотев обясни, че причината е в това, че имотите на руснаците у нас вече се продават на вторичния пазар.

За Израел това е просто бизнес, смята почетният консул Орлин Мандов. Според него израелците се възползват от всяка по-добра предоставена им възможност – като по-евтини туристически пакети, по-нови и повече самолети за дестинациите.

Руските туристи са недоволни най-вече от това, че понякога има дублажи на резервациите, каза Тонко Фотев. Израелските туристи пък искат повече екскурзии и друга съпътстваща почивката им програма.

Първите израелски туристи пристигат в Бургас на 1 април.

Коментари

 1. 2018.04.10 | 11:19
  сега след скрипал вече няма да им никакви руски туристи
  1. 2018.04.10 | 11:19
   Ако сме идиоти и изгоним руски дипломати,ще стане като с Турция след свалянето на самолета.За кефа на истеричната кака от острова.
 2. 2018.04.10 | 11:19
  И БЕЗ АЛКОХОЛИЦИТЕ ЩЕ МИНЕМ .
 3. 2018.03.31 | 02:20
  Пич, за съжаление най големите пиянски изцепки по българските курорти се правят от англоговорящи туристи! Те идват на алкохолен туризъм с по 200 евро в джоба...
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Tуризъм

още

Анкета

Ще провалят ли новите мерки зимния туристически сезон?

Ще провалят ли новите мерки зимния туристически сезон?

Избрано от Интернет