Гледай на живо

Евро 2020: Англия - Шотландия

Николина Ангелкова: Зимният сезон върви изключително успешно

28 февруари 2018 08:38

Николина Ангелкова: Зимният сезон върви изключително успешно
© БНТ
1238 0

Мисля, че се реагира светкавично на ситуацията с бедстващите българи на летището в Тимишоара. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard.

Тя препоръча да се избягват туроператори, чиито имена светят в червено в Националния туристически регистър.

Предвиждаме, ако някой туроператор увеличи своя лимит на застраховката, да направим веднага проверка и да минимизираме обявяването на фалити по празниците, което води до много неприятни ситуации. Опитваме се максимално да подобрим софтуера, свързан с регистъра и когато забележим съмнителни действия, да сезираме съответните органи, заяви Ангелкова.

Тя обяви, че зимният сезон върви изключително успешно.

За декември имаме над 15% ръст и то в сравнение с рекордния сезон 2016/2017 г. У нас са дошли почти 460 000 чуждестранни туристи. Очакваме за зимния сезон да имаме 10% ръст, което ще бъде много голям успех, като се има предвид рекордния миналогодишен сезон, заяви министърът.

Много важно развитието на зимния туризъм е изграждането на втори лифт за Банско. Но това не трябва да се случва само в Банско, а и в Пампорово, Витоша, малките курорти в Стара планина, подчерта Ангелкова.

По думите й първите летни туристи у нас идват през май. Тази година се очаква 7% ръст. Почти всички петзвездни хотели по Черноморието ни вече са изцяло резервирани, каза още Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard.

Константин Тодоров
1238 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини