Заличени са 18 дружества, регистрирани като туроператори и агенти

  • 05 февруари 2018 16:00

  • 2595
  • 0
Заличени са 18 дружества, регистрирани като туроператори и агенти
© Pixabay

Министерството на туризма заличи 18 дружества, регистрирани като туроператори и туристически агенти от Националния туристически регистър (НТР).

Това става със заповед на министъра на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard по мотивирано предложение на Експертната комисия по регистрация на туроператори и туристически агенти (ЕКРТТА).

Причината е, че удостоверенията за дейност, които министерството издава, не са получени в оригинал в двумесечен срок от уведомяването на заявителите, каквото е изискването според Закона за туризма. Ако удостоверението не е получено, съответно дружеството няма право да извършва туроператорска и/или турагентска дейност.

Със заличаването на регистрацията се преустановява и действието на удостоверението. Определен е период от две години, през които заличеното лице няма право да заявява регистриране за извършване на туроператорска и/или туристическа агентска дейност, считано от датата на издаване на настоящата заповед.

Заличените дружества няма да бъдат премахнати от НТР, но ще бъде отразена заповедта за заличаването им . Така потребителите ще получават информация дали туроператорът и турагентът са коректни и извършват дейност, спазвайки Закона за туризма.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2595 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини