Започнала е процедура по актуализация на специализираната карта на дюните

  • 27 юни 2017 10:40

  • 2290
  • 1
Започнала е процедура по актуализация на специализираната карта на дюните
© Булфото

Министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard съобщи, че заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е са изпратили преди две седмици искане до Агенцията по геодезия, картография и кадастър за актуализация на специализираната карта за дюните. Ангелкова коментира това пред журналисти преди началото на международния семинар "По Западния път на коприната".

Такова заснемане беше правено през 2011-2012 година, а все още една част от специализираната карта не е влязла в сила предвид обжалванията, допълни Ангелкова, цитирана от БТА. По думите й поради природните процеси вече има промени - голямото наводнение от 2013 - 2014 година, особено по Южното Черноморие е довело до нарушаване на голяма част от дюните, а от друга страна специалистите казват, че има дюни, които се новоформират в зависимост от нови природни процеси. Картата ще е готова вероятно за следващия летен сезон.

В отговор на въпрос дали хавлиите нарушават дюните, както твърди концесионерът на Несебър Юг, Ангелкова каза, че е учудена от подобно питане. Както поставянето на палатки, така и на хавлии, и изобщо човешка намеса върху дюните ги нарушава, допълни тя. Според нея концесионерът на този плаж е един от малкото, които спазват стриктно ангажиментите си по отношение на дюните - да има указателни табели къде се намират и че никой не трябва да ляга върху тях. Не трябва да се прилага двоен стандарт, допълни тя.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2290 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Турист

2017.07.03 | 20:20

1
хавлиите нарушават дюните Боже,Боже,

Добави коментар

Водещи новини