Гръцки туроператори работят нелегално в Банско

  • 04 януари 2012 20:19

  • 1412
  • 0
Гръцки туроператори работят нелегално в Банско
© Булфото

Гръцки туроператори и туристически агенции действат в курорта Банско, без да са регистрирани по българското законодателство.

Справка в националния туристически регистър показва, че за работа в България официално има регистрирани 4 туждестранни туроператора, сред които два словашки, по един чешки и румънски. Всички останали работят незаконно в зимните ни курорти, сигнализират от Туристическа асоциация Банско, предаде БНТ

Според хотелиерите и туроператорите, които имат бизнес в Банско, през почивните дни в зимния курорт е пълно с гръцки туристи, водени от гръцки туроператори. Гостите се настаняват в апартаментни комплекси, които нямат категоризация, а това е в разрез със Закона за туризма.

Гърците ползват още нелицензирани преводачи, екскурзоводи, планински учители, за разлика от българските им колеги. Според хотелиерите по този начин сивата икономика убива българския бизнес. От Асоциацията на българските туроператори са поискали от бщина Банско да засилят контрола.

Кметът на Банско Георги Икономов каза, че случаят ще бъде проверен и каквото трябва, съгласно закона, ще бъде направено. От Комисията за защита на потребителите, която също е сезирана са обещали да извършат проверки, но са обяснили, че не могат да предприемат мерки срещу тези, които не са регистрирани по българското законодателство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1412 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини