Над 40 автомобила закъсаха над хижа "Здравец"

  • 02 януари 2012 19:06

  • 5230
  • 3
Над 40 автомобила закъсаха над хижа "Здравец"
©

40 автомобила са закъсали над хижа "Здравец". Това съобщи за Радио "Фокус" - Пловдив дежурен от Областно пътно управление-Пловдив.

Колите са закъсали на пътя от село Марково до местността "Здравец". Служители на Областно пътно управление стигнали до участъка, който е заснежен, но не са го почистили, защото този участък трябва да се подържа от Община Родопи.

Кметът на село Марково, община Родопи, Веселин Кузмов, каза, че няма информация да има закъсали хора в района. По думите му те подържат един определен участък от пътя, които в момента е сух и по него се преминава безпроблемно.

Той каза още, че пътят който е в близост до хижата се подържа от машини на Община Куклен.

Според информация на БТА всички възможни места за паркиране в планинския курорт парк "Родопи" край Пловдив са били запълнени, десетки паркирани коли са образували опашка по пътя преди курортната местност, още по обяд.

Хубавият сняг, слънчевото време и възможностите за аматьорски ски-спорт превлече в курорта през третия почивен ден хиляди пловдивчани. Трите писти - на х. Здравец, на Бяла черква и в местността "Копривките", са изпълнени с народ.

Проблемът са лошо поддържаните пътища както до парк "Родопи", така и в самия него, които осигуряват достъпа до хижите, хотелите и ски-пистите. Димитър Сотиров, кмет на община Куклен, на чиято територия се намира парк "Родопи", уточни, че този път е от третокласната пътна мрежа и е ангажимент на Областно пътно управление.

Независимо от това той обеща да съдейства за допълнителна техника, която да помогне за разчистването на снега за безпроблемното прибиране на туристите в края на деня.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
5230 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
drago

2012.01.03 | 11:49

3
e tva e bulgariq ...http://nagradite.bg/vote/petar042-13648.html
Даниеле

2012.01.03 | 00:28

2
И до "Златните мостове" ... Витоша, пътя е трагичен... непочивстван... неопесъчен, ужас, ужас... :X:X:X
Даниеле

2012.01.03 | 00:28

1
И до "Златните мостове" ... Витоша, пътя е трагичен... непочивстван... неопесачен, ужас, ужас... :X:X:X

Добави коментар

Водещи новини