Туристи кихат по 200 евро за грип

  • 23 юни 2016 08:14

  • 6206
  • 2
Туристи кихат по 200 евро за грип
© Getty Images/Guliver

До 200 евро стига лечението на летен грип в морските ни курорти. Много от медицинските кабинети не работят със Здравната каса и са обявили главозамайващи тарифи, оплакаха се туристи от комплексите край Варна и Бургас.

В момента най-разпространени там са стомашните вируси, възпаленията на уши, нос и гърло, както и кожни проблеми, пише "Телеграф.

Само за първичен преглед болните кихат по 40-50 евро. Толкова струва посещението в медицинските кабинети в курортите Св. Константин и Елена, Златни пясъци и Слънчев бряг. Сумата набъбва значително, ако летовникът бъде насочен за диагностициране от специалист и се наложи да прави кръвни изследвания и рентгенова снимка, за да се установи дали има усложнение на заболяването.

По традиция едни от най-високите докторски такси са в Слънчев бряг. Стотици лекари от цялата страна вече са окупирали курорта и чакат пациенти с дебели портфейли. Много от тях наемат стаи в хотелите, като ги префасонират на кабинети. Там освен поставяне на първоначална диагноза и прослушване пациентът може да получи само мерене на кръвно и поставяне на инжекция. Преди това обаче плаща задължителните поне 40 евро за първичен преглед, ако е чужденец. За българи цифрите са същите, но в левове. Всяка отделна манипулация се таксува отделно.

Меренето на кръвно налягане струва 15 евро, а поставянето на венозна инжекция е оценено на 10 евро.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6206 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.07.22 | 09:24

2
"Горките доктори " ,Боко и лудия ,що не им увеличите заплатата ? Гладуват нашите доктори и учители ! Във България ,май скоро ще останат само лекари и даскали ,ама няма да има КОЙ да лекуват и учат !
като работил това преди 5г

2016.07.22 | 09:24

1
Ще кажа, че чужденците имат ЗАДЪЛЖИТЕЛНА застраховка при почивката си в България. Парите се покриват от застраховката - тоест те плащат тука, а като се приберат им ги връщат, или директно застрахователите плащат. Общо взето бяха много доволни...

Добави коментар

Водещи новини