Армия данъчни дебне по морето

  • 06 юни 2016 06:44

  • 10903
  • 1
Армия данъчни дебне по морето
© Булфото

Стотици данъчни ще бъдат командировани по Черноморието тази година, за да следят за укриване на приходи от страна на ресторантьори, хотелиери и туроператори. Това каза говорителят на Националната агенция за приходите (НАП) Росен Бъчваров пред "Труд".

Той предупреди, че ще се следи изкъсо връзката на всеки един касов апарат с приходната агенция. “Либерални сме към хората, които са допуснали не чак толкова големи неточности в данъчното си поведение, предупреждаваме и не наказваме, но сме изключително строги към организираните престъпници”, подчерта Росен Бъчваров.

Практиката по морето е популярните заведения да се стопанисват от създадени само за един туристически сезон фирми. Данъчните разкриват, че схемата е едно и също заведение да се управлява от различна компания всяка година, а в същото време физическите лица, които стоят зад тези фирми, са едни и същи.

Преди две седмици НАП обяви, че погва 100 собственици и управители на фирми, които притежават дискотеки, ресторанти и барове, за които има съмнения, че укриват оборот от заведенията. Всички фирми, на които ще бъдат извършени данъчни проверки, осигуряват персонала си на минималния осигурителен доход, а в същото време собствениците придобивали скъпо струващо имущество. С неотчетените в заведенията си приходи шефовете си купували имоти, скъпи автомобили и яхти, обясняват от НАП и дадоха пример със собственик на две фирми, стопанисващи губещи заведения, като но физическо лице е придобило имущество за 1,2 млн. лв.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10903 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
анонимен

2016.06.06 | 20:34

1
пълни ГЛУПОСТИ отиват хората да си изкарат почивката еи така дето се вика ..без да плащат

Добави коментар

Водещи новини