Посрещаме най-големия пътнически ветроход

  • 19 май 2016 08:29

  • 3438
  • 1
Посрещаме най-големия пътнически ветроход
©

Най-големият в света пътнически ветроходен кораб ще акостира тази неделя за първи път на Морска гара-Варна, съобщи изпълнителният директор на Пристанище Варна, Петър Сеферов, пише "Монитор".

„Royal Clipper“ плава под флага на Малта и е копие на легендарния немски ветроход „Прусен“, вписан в книгата на рекордите „Гинес“. Елегантният 5-мачтов съд с 42 платна, е дълъг 133 метра и има 3 басейна на борда. Той ще стовари в града над 200 баровци с дебели портфейли, които ще обиколят търговски центрове и туристически забележителности във Варна и околностите.

Същият плаващ дворец ще се върне отново на Морска гара на 5 юни. Ветроходът ще е топатракцията на круизния сезон във Варна, който тази година е слаб. Причината за това са атентатите в Турция и несигурната обстановка в Украйна, които спират туристите. Затова големите круизни компании почти са изключили Черно море от програмите на Средиземноморските си обиколки с влизане и посещения по Черноморския бряг. Досега заявки за круизни посещения на Морска гара - Варна са направили още 4 туристически кораба.

Последвайте канала на

Novini.bg
3438 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.05.19 | 12:41

1
Елегантен и красив !!

Добави коментар

Водещи новини