Тениска с 40 икони позволява на туристи да комуникират във всяка страна

  • 21 април 2016 13:49

  • 2014
  • 0
Тениска с 40 икони позволява на туристи да комуникират във всяка страна
©

Тениска с принтирани 40 универсални икони разрешава проблема на туристите с езиковата бариера, съобщи "Монитор", цитирайки Boredpanda.

Идеята за тениската хрумнала на трима швейцарци-Джордж, Стивън и Флориан, докато си почивали на работа и обсъждали пътуването си до Виетнам, където им се развалил мотора. Марката на тениската е Айкънспийк (IconSpeak) и се предлага в различни цветове на сайта им. Освен тениски има потници,блузи, торби и чанти. Част от символите са превозни средства. Има и иконка на чиния, дъждовен облак, слънце, кран за вода, часовник, тоалетна, сърце и други.

„Много пъти имахме проблем с езика, когато сме пътували, и се налагаше да рисуваме знаци, символи или икони на хартия, върху карти или на земята“-обяснили тремата швейцарци. „Решихме, че ще бъде прекрасно да имаш на разположение навсякъде универсални и лесноразбираеми символи, които само трябва да посочиш, за да бъдеш разбран. След това започнахме да записваме в тефтерите си иконките, които смятахме, че ще бъдат полезни както на нас, така и на всеки човек на път“.

Последвайте канала на

Novini.bg
2014 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини