Експерт: Българите избират наши курорти за Великден

  • 07 април 2016 07:40

  • 1683
  • 1
Експерт: Българите избират наши курорти за Великден
© Булфото (архив)

Голяма част от българите ще останат в нашите курорти за Великден, казва Благой Рагин пред Монитор.

Според председателя на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите на първо място са населените пунктове със спа центрове. Много голям интерес има към Велинград, Сандански, Хисаря, Кюстендил, Поморие, Сапарева баня, където има минерална вода.

"Търсени са и зимните курорти. Сега те са много атрактивни, тъй като по върховете на Банско, Боровец има сняг и все още може да се карат ски. Има голям интерес и към културния туризъм, начело с Велико Търново и Пловдив, които се налагат все повече. Велико Търново стана хит като културна дестинация. Голяма част от нашите сънародници се насочиха към морето. Вече много от хотелите ни са отворени, тъй като се очаква изключително силен сезон. Хотелиерите търсят и кадри. Има все пак и една част от българите, които ще отидат до нашите съседи - Сърбия, Македония и Гърция", допълва той.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1683 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ха-ха-ха

2016.04.07 | 12:07

1
Тя вЕрва ли си сам?Голяма част от българите ще си бъдат в къщи поради липса на финанси да отидат на почивка. Едно познато семейство сега е на Велинград заради астмата на детето и вероятно за Великден пак ще са там или в Малко Търново, но само заради здравето.

Добави коментар

Водещи новини