Десетте най-популярни световни забележителности

  • 28 март 2016 19:23

  • 2307
  • 0
Десетте най-популярни световни забележителности
©

В продължение на почти 500 години императорите, живеещи в рамките на пищния Забранен град в Пекин, са единствените, които могат да влизат и излизат от него. Днес вратите му са отворени и туристите се изсипват на тълпи, за да го разгледат. И те са повече от 2.5 милиона годишно от 2010 г. насам.

Забраненият град е дестинация мечта за милиони. Както и южнокорейските тематични паркове Everland и Lotte World, които също се нареждат сред 50-те най-посещаваните туристически световни забележителности - побеждавайки Айфеловата кула (7 млн. туристи), Великата пирамида в Гиза (4 млн. туристи) и Стоунхендж (1 млн. туристи).

Според Световната организация по туризъм (UNWTO) международните туристи по света са се увеличили с 5 на сто през 2013 г. Това са повече от един милиард пътувания. Със своето население от 1.36 милиарда души, Китай стана вторият най-голям износител на туристи. Русия, сега петият по големина изходящ туристически пазар, отчита увеличение на разходите за пътуване с 26 процента. Тематичните паркове пък очевидно набират популярност в световен мащаб. Disneyland във Франция може да се похвали с 10.5 милиона посетители, а четири от 20-те най-посещаваните туристически атракции в света са именно паркове на Disney.

Прочети повече и виж снимки ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
2307 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини