Банско и Охрид се побратимяват?

  • 03 февруари 2016 17:59

  • 1598
  • 1
Банско и Охрид се побратимяват?
© GettyImages

Кметът на община Банско Георги Икономов и кметът на Охрид д-р Никола Бакрачески са се договорили на среща на кметове в Скопие да започнат разговори за побратимяването на двата курорта, съобщи пресслужбата на община Банско.

По думите на кмета Икономов, цитиран в съобщението, делът на македонските туристи в курорта Банско през зимния сезон е значителен. Те са над 40 хиляди, което им отрежда второ място след гръцките туристи. Икономов изтъква също, че наскоро стартиралият музикален форум за балканска музика "Бохеми" в Банско е още една възможност за посещения на туристи от съседните страни през летния сезон.

По повод на изразеното намерение за побратимяване между Банско и Охрид Георги Икономов коментира, че Охрид е една изключително привлекателна дестинация и курорт, с който Банско успешно може да обменя добри практики, разкриват се и възможности за взаимна реклама.

"За подобряване на посещаемостта на курортите ни е важно да се подобри достъпът до тях чрез инвестиции в инфраструктурата и по-ефективна работа на граничните пропусквателни пунктове като този на Станке Лисичково", допълва Икономов.

Последвайте канала на

БТА
1598 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гошо

2016.02.04 | 13:56

1
Това е някаква коминтерновска гавра и подигравка.Все едно Копривщица и Елена да се побратимяват.Гнус.

Добави коментар

Водещи новини