Децата от Смолян отново с безплатни лифт карти за Пампорово

  • 26 януари 2016 14:24

  • 1240
  • 0
Децата от Смолян отново с безплатни лифт карти за Пампорово
© Булфото

Децата от 7 до 18 г. от община Смолян отново ще получават безплатни карти за един от лифтовете в Пампорово, съобщи пресцентърът на Общината.

Осигуряването на безплатен достъп до ски пистите в курорта е съвместна инициатива на Община Смолян и "Пампорово" АД. Община Смолян вече започна издаването на картите за малчуганите, които искат да се възползват от провежданата за втора година програма "Спортът- начин на живот".

Картите дават право на свободно пътуване с едноседалковия лифт от "Малина" до "Студенец" всеки уикенд и през ученическите ваканции до края на ски сезона. Безплатни карти се предоставят и при заявка от организирани групи ученици с придружаващи ги учители. Над 200 деца от община Смолян са се включили в програмата "Спортът- начин на живот" през миналата зима и са ползвали отстъпката според данни на пресцентъра.

Детските карти се издават на касата на Община Смолян, след като родителите се запознаят с инструкциите и подпишат декларации, че са съгласни с условията за безопасно ползване на въжената линия.

Съвместното реализиране на програмата е от огромно значение за израстването и развитието на децата ни в практикуването на зимните спортове, за възпитаването на здравословен начин на живот на подрастващите, коментира кметът на Смолян Николай Мелемов.

Последвайте канала на

1240 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини