Експерт: Атаките в Париж ще повлияят на туристическите пътувания в Европа

  • 19 ноември 2015 09:52

  • 1458
  • 1
Експерт: Атаките в Париж ще повлияят на туристическите пътувания в Европа
© Getty Images/Guliver

Атаките в Париж ще повлияят на туристическите пътувания в Европа. Много българи ще предпочетат да празнуват Коледа и Нова година в родните курорти. Това прогнозира пред радио "Фокус" Стоян Маринов, доцент по икономика на туризма, декан на Факултет „Управление“ при Икономически университет – Варна. Според него, чуждестранните туристи също ще ограничат пътуванията си в Европа.

„Ще има хора, които ще се въздържат да пътуват. Това са най-вече туристи от Великобритания и от някои западноевропейски страни. Хората са притеснени и уплашени и се предполага, че това ще даде отражение, но се надявам да не засегне много България като дестинация. Мои колеги, които имаха намерение да пътуват за Коледа и Нова година до западноевропейски столици, също се преориентират към места в страната“, каза доц. Стоян Маринов. По думите му, въпреки притесненията на хората се очаква добър зимен туристически сезон у нас. Според него, ски-курортите ще бъдат отново предпочитана дестинация.

„Родните хотели отговарят на всички изисквания за цени и качество, а пътуванията до екзотични страни за празниците очаквано са доста по-скъпи”, каза още доц. Маринов.

Последвайте канала на

1458 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.11.19 | 12:49

1
Няма сила, която да спре жълтите да снимат всичко, което се изпречи пред тях!

Добави коментар

Водещи новини