Ангелкова: Чака ни силен зимен сезон

  • 06 ноември 2015 14:11

  • 1592
  • 2
Ангелкова: Чака ни силен зимен сезон
© Булфото

Към момента предварителните данни показват, че ни чака силен зимен сезон с ръст от 5 до 7 процента. Информацията е на базата на направените вече записвания в големите курорти и туроператорите. Това съобщи във Варна министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard, която уточни, че все още е рано да се фиксира тази цифра като окончателно очакване за ръст, предаде Дарик.

Основните ни пазари, които се очертават за зимния сезон, са Турция, Гърция, Румъния, Македония, Сърбия, Германия, Великобритания, Израел и Холандия. Очаква се ръст и на гости от Италия. На база ранни записвания някои курорти очакват ръст дори от 20%.

3,6 процента спад на обща база показват данните на министерството на туризма за първото деветмесечие на годината.

„За съжаление това беше очаквано предвид трудното лято, което прогнозирахме. Хубавото е, че не се сбъднаха апокалиптичните картини за 50 – 60 процента спад. Спадът лятото се движи в рамките на около 8 процента. Юли, август и септември бяха добри, но не компенсираха юни. Затова още от май тази година започнахме да работим в посока 2016 година”, коментира Ангелкова.

Парите за реклама са увеличени с 2,2 млн. лв. и общо те ще бъдат около 9 млн. в бюджета за другата година. Парите са разчетени основно за онлайн и дигитален маркетинг във всички целеви пазари. Страната ще се рекламира и на множество кръгли маси с чуждестранно участие, домакин на които ще бъде България. Ще участваме и във всички важни международни борси и изложения, като ще се прави и анализ на ефестивността, за да може да се пренасочат средствата от неефкетивните борси към ефективна реклама.

До края на годината са предвидени кръгли маси с Русия, Германия, Великобритания, Гърция, Македония, Сърбия и Турция. Предстои посещение на китайския министър на туризма. Планирано е и посещение на министър Ангелкова в САЩ.

„Там за първи път ще подпишем споразумение в областта на туризма. Аз бях изненадана да разбера, че в историята на нашите дипломатически отношения липсва конкретно споразумение за туризма като самостоятелен отрасъл. Предстои да подпишем такова със САЩ, където имаме и доста голям ръст от 12 процента”, обясни Ангелкова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1592 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
илюминат-ренегат

2015.11.16 | 23:23

2
И като се събудила,краката и били одвити.
Чичо Ви Дядко

2015.11.16 | 23:21

1
Ако мога да гласувам за най-глупав министър, то тя печели от всякъде.

Добави коментар

Водещи новини