54 млн. евро са изхарчили българите в чужбина през лятото

  • 05 ноември 2015 13:28

  • 1151
  • 1
54 млн. евро са изхарчили българите в чужбина през лятото
© novini.bg

54 млн. евро са изхарчили българите в чужбина през летните месеци, показват данните на един от големите картови оператори. Парите са с 15% повече спрямо периода от юни до август миналата година.

Най-голям ръст на разплащанията през ПОС терминали има в Гърция. През летните месеци те са се удвоили спрямо същия период на миналата година. През лятото три седмици банките в Гърция бяха затворени заради масовото теглене на пари. Банковата ваканция в южната ни съседка доведе дори до възможност част от хората да плащат кеш в левове. Транзакциите от карти, издадени от чужди банки обаче – в случая от български, бяха разрешени.

Според проучването на картовия оператор най-много покупки са направени с карти, издадени от България, в Италия. Ръстът е с 20%. Повече пари са изхарчени в Германия, Франция, Испания и Великобритания.

По традиция плащания с български карти са регистрирани и в екзотични дестинации като Мадагаскар, Непал и Кот д‘Ивоар.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1151 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пешо манафа

2015.11.05 | 19:48

1
Де'а аз тая бедна държава, то бива бедност бива, ама това на нищо не прилича! Бабите едва дават по 1000-2000лв. всяка на ден на мошениците, караме няк'ви евтини мерцедеси и БМВ-та от тая или миналата година, всички имаме няк'ви евтини айфони и/или смартфони за някви си 1000-2000лв., плазмени телевизори, компютри и лаптопи.... Абе бедност майката си трака!

Добави коментар

Водещи новини