Плюсовете на родното Черноморие, които не оценявате

  • 24 август 2015 13:52

  • 2940
  • 1
Плюсовете на родното Черноморие, които не оценявате
©

След всички видове икономически трусове в Европа, патриотичните слогани за почивка на родното Черноморие и фактът, че Лозенец издаде тайната за мистичните събития по време на почивка (буквално се ос**ха), беше редно да напишем няколко реда за родното море.

Последният път бяхме запазили добри спомени, докато не се оказа, че адът е изписан по лицата на другите. Няколко дни са напълно достатъчни, за да разберете, че единствените руски туристи, които са се появили, са притежатели на някое архитектурно недоразумение, което вече са закупили и практически няма къде другаде да отидат на почивка. Останалите чужденци употребяват всички разнородни форми на българския книжовен език и вярват сляпо, че клиентът винаги има право. Нека разкрием сивата реалност и припомним защо сте се озовали там - 28% от вас споделиха, че практически не могат да си позволят друга почивка.

На изток от рая

Бетоните плажове винаги са крили своето крехко очарование, те приютяват милионите летни курортисти и им помагат за взимането на едно съдбоносно решение - догодина няма да идваме. Архитектурната картина показва ясно, че съществуват и по-глупави архитекти от онези в Пиза, а доброто впечатление събужда съмнението, че строителите са били на поне три мастики, преди да започнат да изграждат следващия хотел с формата на замък и елементи на Тадж Махал. Брилянтните идеи блесват веднага, след като разберете, че банята може да се пълни като Колизеума за водни битки и никой няма да ви арестува след като си напишете името в гипсокартона. Обратният наклон позволява да спите и на водно легло - буквално! В един от тези дни решавате, че искате да гледате опитите на Манчестър Юнайтед да влезе в Шампионска лига и осъзнавате, че цифровизацията още не е стигнала до морето, докато снежинките обикалят добрия стар телевизор с CRT екран. Времето се разваля и смятате, че можете да изгубите няколко часа във фитнеса, който присъства по документи, но в суровата реалност е складова база, чийто спомени за спортна зала са били запазени от античната лежанка и тренажора, който не е бил докосван никога.

Още по темата прочети тук.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2940 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Питам

2015.08.31 | 19:56

1
Почти всички градове на Швейцария са разположени около езера. Да сте чули те да изливат канализационните си води в тях ?

Добави коментар

Водещи новини