Исландия привлича туристи с нощувка в морски фар

  • 08 юли 2015 14:50

  • 1149
  • 2
Исландия привлича туристи с нощувка в морски фар
©

Официалният авиопревозвач на Исландия - Icelandair, е решил да направи програмата си за удължаване на престоя на острова още по-привлекателна, информира сайтът на американското списание за туризъм и почивка T+L.

Към досегашната екстра - безплатно прекъсване на полета между Европа и Америка с едноседмичен престой в страната, сега се добавя възможност за нощувка в морски фар. Съоръжението се намира при най-южното селище в страната - Вик, а рекламата му обещава, че разполага с "всички модерни исландски удобства".

Пакетът може да включва също така нощувка в луксозния хотел "Рейкявик марина" и възможност да разнообразите престоя си с разходка с хеликоптер, посещение на водопади, катерене по глетчер, яздене на кон по крайбрежието и почивка в спа център. Промоцията ще се предлага през септември и октомври за групи от над петима души, пише dnevnik.bg.

Исландия, която е встрани от традиционните туристически маршрути, прави възможното, за да привлече вниманието към своите планини, гейзери, термални извори и ледници. Един от аргументите да я посетите, публикуван на туристическия сайт на страната, е фактът, че разстоянието между Лондон и Рейкявик е същото като до Атина, а за пътуващите от Ню Йорк - като до Лос Анджелис.

В страната, чийто северен бряг току докосва Полярния кръг, средната температура достига 12.3 градуса през август, но пък през януари пада до едва 0.4 градуса.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1149 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
BACKO

2015.07.17 | 15:32

2
Явно си доста прост човек!
зико

2015.07.14 | 11:27

1
Див и загубен сред океана остров! Какъв туризъм, тия са ненормални! Там постоянно духа вятър и вали дъжд. Камънаци и черна вулканична скалиста земя. През лятото не се мръква, през зимата не се съмва. Пълна дивотия, не случайно живеят само около 380 000 души и то почти всички в Рейкявик!

Добави коментар

Водещи новини