Концесионер прави плаж за хора с увреждания

  • 19 юни 2015 17:47

  • 3779
  • 2
Концесионер прави плаж за хора с увреждания
©

Бургаско дружество, което стана концесионер на Атанасовска коса, известна още като Евиния плаж ще прави плаж за хора с увреждания. Фирмата спечели търга за стопанисване на ивицата, дълга 235 метра, обявен от Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) и подписа 5-годишен договор, съобщава „Флагман”.

До изтичането на срока за обжалване в министерството не са постъпили никакви възражения и така дружеството влезе във владение на плажа.

„Планираме да извършим много подобрения, като първото от тях ще бъде да направим върху част от ивицата специален плаж за хора с увреждания. Ще изградим удобен подход за инвалидните колички, чадърите ще бъдат безплатни, ще доставим и съоръжения, които ще улесняват достъпа на хората до водата. Ще осигурим лекарски и спасителни екипи, които ще се грижат за безопасността им. Разчитаме да привлечем хора не само от Бургас, но и от цялата страна“, каза управителят на дружеството Снежана Жекова.

В тази зона ще има и заведение, където част от масите ще бъдат пригодени само за хората с увреждания, а цените на напитките и храната ще бъдат много ниски. Евиният плаж ще бъде запазен, но ще се измести със стотина метра.

Концесионерът предвижда да бъдат обособени две отделни части – за мъже и жени, които да са самостоятелни и разделени една от друга, със съблекални и душове. Цените на чадърите и шезлонгите ще бъдат по левче на ден. Предвижда се и изграждането на две малки заведения.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3779 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ТОЗИ ЧОВЕК ЯВНО Е

2015.06.29 | 08:44

2
МНОГО ДОБЪР / ШЕФА НА ТОВА ДРУЖЕСТВО/ НО, ТОВА НЕТРЯБВА ЛИ ДА ГО ПРАВИ ДЪРЖАВАТА И СОЦИАЛНОТО МИНИСТЕРСТВО...
x

2015.06.23 | 04:37

1
Ако това стане наистина ще е много хубаво за всички.

Добави коментар

Водещи новини