„Фестивалът на розата“ е новият туристически маршрут на България

  • 08 юни 2015 13:45

  • 1286
  • 0
„Фестивалът на розата“ е новият туристически маршрут на България
©

„Фестивалът на розата" е новият туристически маршрут, един от 8-те в България, който обхваща основните обекти в Долината на розите и в Долината на тракийските царе. В Казанлък са разработени и 7 местни туристически продукта по линия на Оперативната програма „Регионално развитие". Това съобщи в Казанлък министърът на туризма Николина Ангелкова, която е гост на празника на града и на „Фестивала на розата", който тази година се провежда под егидата на ЮНЕСКО, информира КРОСС.

Миналата година, само през трите кулминационни дни на „Фестивала на розата", градът е бил посетен от 150 хиляди души, а тази година, след изложбата в Лувъра се очаква още по-голям поток от туристи, inlife.bg.

„Тук има повече от 1500 могили и още много работа за всички наши археолози, учени и изследователи и съм сигурна, че няма да сме само на трето място след Италия и Гърция по артефакти, а можем да бъдем наравно с тях„, заяви Ангелкова. На празника догодина ще бъде открит и новият музей на розата. За изграждането му кабинетът отпусна половин милион лева.

Следващата седмица в министерството на туризма ще бъде представен новият сайт на туристическите атракции в България, в който са включени около 4000 обекта в страната. Министър Ангелкова и посланикът на Япония у нас Такаши Коидзуми привестваха гражданите и гостите на града и откриха скулптурата „Японката", изградена по проект на вече покойният казанлъшки скулптор Доко Доков.
 

Последвайте канала на

1286 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини