Хотели свалят цени заради театър

  • 04 юни 2015 12:26

  • 1016
  • 0
Хотели свалят цени заради театър
©

Хотелиерският бранш подаде ръка на община Разлог заради изкуството на Мелпомена. Хотелиери ще дадат безплатни стаи за настаняване на актьори и организатори, а специално за Фестивала на театралните празници „Звездите на театъра" ще свалят цените на нощувките с 15%-20%, съобщава Стандарт.

Последните седем дни на юни в планинския град ще властва театралното изкуство, което води тук гости от съседния курорт Банско и от целия Пирински край. И има защо, тъй като се играят едни от най-добрите постановки. „Благодарни сме и на хотелиерите, и на останалите спонсори, които ни помагат. Защото нашата цел е срещу по-ниски цени жители и гости на града ни да видят най-успешните спектакли, които се поставят на сцена у нас. Билетите ще са на цена до 10 лева, а реалната им стойност е между 20 и 30 лева. Но искаме повече хора да могат да си позволят да се докоснат до театралното изкуство, търсим и този социален ефект", каза кметът на общината Красимир Герчев.

Камен Донев с неговия концерт - спектакъл "Оркестърчи" ще открие фестивала на 24 юни. След него на сцената на градското читалище ще се качат актьори от Малък градски театър "Зад канала" с постановката "Чиста къща", Мариус Куркински със спектакъла "Юбилей" ще зарадва зрителите с таланта си на 26 юни. На 27 юни ще се играе "В полите на Витоша", представен от Театър "Българска армия". На следващия ден е ред на "Секс комедия в лятна нощ" на Драматично – куклен театър - Хасково. На 29 юни Народен театър „Иван Вазов" идва в Разлог с постановката "Дон Жуан" на режисьора Александър Морфов. Закриването на театралните вечери е на 30 юни с "Bella Donna" на Сатиричен театър „Алеко Константинов".

Последвайте канала на

1016 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини