Пропускателен режим за автомобили въведоха в Балчик

  • 18 май 2015 12:45

  • 1635
  • 0
Пропускателен режим за автомобили въведоха в Балчик
© Булфото

С настъпването на активния туристически сезон по крайбрежната алея и алея "Двореца" в Балчик е въведен пропускателен режим за моторни превозни средства. Мярката се предприема, за да има сигурност и условия за безопасно движение в приморската част на Балчик, според издадената заповед на кмета на общината Николай Ангелов.

Разкриват се три контролнопропускателни пункта - за т. нар. дамба преминаването е през КПП "Бяла къща" и КПП "Тих кът", има пункт и за алеята към архитектурно-парковия комплекс "Двореца". По двете алеи се разрешава движението само на автомобили, които обслужват търговските обекти, и то в определени участъци за времето от 8 до 11 часа.

Изключение се прави и за автомобилите и почистващата техника на общинското предприятие "Благоустройство и комунално стопанство" за времето между 6 и 10 часа. Забранява се движението на всички други автомобили, включително на собствениците и наемателите на търговските обекти.

Входните карти и пропуските за достъп в определения часови интервал ще бъдат заведени в специален регистър в информационния център на общината, се посочва в заповедта на кмета.

На трите КПП-та ще има дневници за аварийно влизане на коли. Без пропуск достъп до алеите имат автомобили на МВР, Бърза помощ, аварийни коли на "Енерго Про", "ВиК", служебните автомобили на общинската администрация и други. Пропускателният режим е въведен до 30 септември, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

1635 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини