Над 13% ръст на товарите на Пристанище "Варна"

  • 18 май 2015 12:27

  • 1452
  • 0
Над 13% ръст на товарите на Пристанище "Варна"
© Булфото

От началото на годината до момента на пристанище "Варна" са обработени повече 3.6 милиона тона товари, което е ръст над 13 процента в сравнение със същия период на миналата година.

Това съобщи на пресконференция по повод 109-та годишнина на порта изпълнителният му директор Петър Сеферов, цитиран от БТА.

Основно ръстът на обработените товари на пристанището е от контейнерите и зърнените товари. Към момента обработените контейнери на пристанището надхвърлят 51 000 TEU. Ръстът при обработката на контейнерите е 9 на сто. Обработените зърнени товари са около 800 000 тона, като при тях ръстът е около 40 процента.

Планираните инвестиции през тази година от дружеството са за 11 милиона лева. От тях половината са предвидени за подобрения в инфраструктурата, а останалите - нова техника. През годината пристанище ще получи нов товарач и машина за обработка на контейнери.

Директорът на пристанище съобщи още, че през тази година 22 посещения на круизни кораби са били отказани за сезона и към момента са планирани 11 посещения на пасажерски кораби.

Последвайте канала на

1452 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини