България си сътрудничи със съседите за привличане на китайски туристи

  • 24 февруари 2015 14:38

  • 1315
  • 0
България си сътрудничи със съседите за привличане на китайски туристи
© Getty Images/Guliver

Министерството на туризма работи за привличането на повече китайски туристи в България. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в Русе. Тя посочи, че за миналата година китайските туристи, които са посетили България, са само 16 000 души, съобщава БТА.

"На фона на 1,3 млрд. китайци и 85 милиона от тях, които пътуват извън страната, това е изключително малко", каза  Ангелкова. Тя обясни, че в момента се работи по два съвместни туристически продукта за привличане на китайски туристи - от една страна с Румъния, а от друга - с Турция и с Гърция. Министърът информира, че заедно с Румъния се подготвя откриването и на общ туристически офис в Китай, като се очаква той да заработи до края на тази година. 

Министърът посочи, че в края на следващия месец по нейна покана в България ще пристигне ръководителят на националната китайска държавна агенция по туризъм, който е с ранг министър.  Тя посочи, че до месец в Русе ще бъде открито и регионално туристическо представителство, тъй като градът е център на един от деветте туристически района - район Дунав, на които е разделена страната.

Ангелкова информира, че се подготвя създаването и на туристически научни обсерватории, като идеята й е началото на проекта, който се осъществява съвместно със Световната организация по туризъм и с Румъния, да бъде поставено в Русе. В научната обсерватория ще се правят разработки, свързани най-вече със статистиката.

Последвайте канала на

1315 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини