Ангелкова обеща мерки заради спада на туристи от Русия и Украйна (снимки)

  • 12 февруари 2015 14:16

  • 1570
  • 2
Ангелкова обеща мерки заради спада на туристи от Русия и Украйна (снимки)
© Булфото

България обмисля всички възможни действия, които може да предприеме по отношение на компенсиране на спада на руски и  украински туристи заради създалата се геополитическа обстановка. Това каза министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard по време на откриването на най-голямата туристическа борса у нас - "Ваканция и Спа 2015" в Интер Експо Център, съобщи БТА.

Събитието обхваща рекорден брой участници и за пръв път от десетилетия държавата е представена с Министерство на туризма.

Министърът открои като най-важно към момента - облекчаването на визовия режим. Предстои ни засилено участие на две туристически изложения през март, прави се реклама на страната ни като туристическа дестинация по всички региони на Русия, които са заявили интерес, които, по думите на министъра, не са малко. Със свои щандове участват не само български и чуждестранни компании, но и общини и сдружения от цялата страна.

Министър Ангелкова представи данните за туризма през декември 2014 и обеща мерки за компенсиране на очаквания спад на туристите от традиционните за България пазари като Русия и Украйна. По време на откриването на борсата министърът съобщи, позовавайки се на предварителни данни на НСИ, че за 2014 г. в страната са направени 22 млн. нощувки, които са донесли приходи от почти 1 млрд.лева, от които 300 000 лева са били от постъпления от българи. Само за декември нощувките са били 700 000 с приходи от 35 млн. лева, според предварителни данни на НСИ. Сред водещите акценти на туристическата борса е привличането на българите да почиват в родината си, напомни министърът и добави, че според проучвания близо 61 на сто от българите са готови да почиват в страната.

Сред мерките са вече известното намерение на България да облекчи процедурите на издаване на визи на граждани от Русия, Украйна, Беларус, Казахстан, Армения и Грузия. За това се споразумяха министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard и министърът на външните работи Даниел Митов в началото на февруари.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1570 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.02.12 | 21:10

1
що не компенсирате ;хотелиерите ; направо от бюджета , така и така им построихме хотелите поне да се знае че за нищо не стават
НАРОДЕН СЪД ЗА ТИЯ

2015.02.12 | 23:59

2
ДА БЕ БРАТО - ДО ВЧЕРА САНКЦИОНИРАХА РУСИЯ НА НАШ ГРЪБ ! ЛИКВИДИРАХА НАЦИОНАЛНИ ОБЕКТИ ПО ПОРЪЧКА НА САЩ , НАПРАВИХА СИ ХОТЕЛИ , ФОТОВОЛТАИЧНИ ЦЕНТРАЛИ НА НАШ ГРЪБ А НАРОДА ТЪНЕ В НИЩЕТА - БЕСРАМНИ ПРЕСТЪПНИЦИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини