Туристическият бранш отчита силен зимен сезон

  • 23 януари 2015 10:12

  • 1151
  • 2
Туристическият бранш отчита силен зимен сезон
©

Туристическият бранш отчита силен зимен сезон, каза пред Радио „Фокус“ Румен Драганов – председател на Института за анализи и оценки в туризма. Настоящият зимен сезон е по-добър от предходния и това се дължи на повечето сняг, отбеляза Драганов. По думите му, снегът мотивира пътуванията към зимните курорти и към други части на страната.

„Знаете, че миналата година по това време не само в България а и в цяла Европа имаше най-топлата зима и никакъв сняг и това действаше демотивиращо на пътуванията. Сега видяхме, че Коледа и Нова година минаха доста успешно - над 60 000 чуждестранни туристи бяха по това на територията на страната, главно в зимните курорти. От тази гледна точка очакваме и месец януари, който още не е приключил да повтори януари на миналата година, когато общо взето през страната преминаха около 180 000 чужди туристи“, обясни Драганов.

Той посочи, че сега погледите са насочени към предстоящия уикенд, когато има избори в Гърция, а там гласуването е задължително и може да повлияе на броя на туристите по нашите зимни курорти.

Румен Драганов каза още, че България отдавна се е очертала като страна със зимни туристически курорти, като по думите му постофис поставя страната ни на 5 място като зимна дестинация за великобританците. Той допълни обаче, че страната ни е малка туристическа дестинация и не трябва да има амбиции за челни позиции в туризма. В същото време Министерството на туризма трябва да има стратегия за развитието на утвърдени зимни курорти като Банско и като Витоша.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1151 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Рангел

2015.02.02 | 15:40

2
Сезонът ще е по-добър с всяка изминала година, защото все повече хора ще бъдат привличани и ще научават за благоприятните условията, които предоставят нашите курорти
Николай

2015.02.02 | 15:24

1
Римен Драганов - човека институт !!!

Добави коментар

Водещи новини