Кметове на крайморски общини искат да стопанисват плажове

  • 19 януари 2015 15:10

  • 1472
  • 0
Кметове на крайморски общини искат да стопанисват плажове
© Булфото

Общините да могат да стопанисват плажовете, които не са отдадени на концесия, настояват кметовете на крайморски общини в Добричка област, съобщи БТА.

Искането е поставено на среща в областната управа с народните представители от региона, протекла под мотото "Партньорството между властите - в полза на хората от област Добрич".

Общините харчат средства за почистване на плажните парцели, които не се стопанисват, и настояват тези инвестиции да бъдат законово регламентирани, поясни на пресконференция депутатът от Патриотичния фронт Валентин Николов.

По думите му много фирми се отказват от концесии по крайбрежието заради високите такси и затова остават неохраняеми плажове.

Общините са готови да стопанисват и къмпингите, повечето от които сега са превърнати в сметища, каза Николов като допълни, че се подготвят промени в Закона за Черноморското крайбрежие.

Депутатът от ГЕРБ Румен Иванов съобщи, че подобни срещи между местната власт и народните представители занапред ще се провеждат на всеки два месеца, за да се работи в партньорство по приоритетите в развитието на региона.

Последвайте канала на

1472 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини