Ски легендата Марк Жирардели става съветник на министър Ангелкова

  • 12 декември 2014 16:45

  • 1920
  • 0
Ски легендата Марк Жирардели става съветник на министър Ангелкова
© gettyimages

Министър Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard представи основните приоритети в работата на министерството на туризма, предаде репортер на Novini.bg.

Нейният екип ще работи за създаване на устойчива и единна стратегия по туризъм. "Основна цел ще е развитието на рекламата на България в чужбина. Ще работим за една силна рекламна кампания зад граница. Ще се фокусираме и върху развитието на регионите, туристическата инфраструктура и уреждането на статута на зимните курорти. Усилията на министерството ще бъдат насочени още към максимално усвояване на парите по еврофондовете и еврпроектите", разкри тя. Министър Ангелкова обеща, че ще бъде прозрачна и диалогична в своята работа. Тя си постави за цел България да бъде включена в топ 5 на туристическите дестинации. "Осъзнавам, че това е амбициозна задача, но с ресурсите които има България, тя е постижима", категорична беше Ангелкова. Не на последно място министерството ще защитава и интересите на потребителите, разкри още тя.

На пресконференцията стана ясно, че неин съветник и посланик на България по света ще бъде ски легендата Марк Жирардели, който е петкратен носител на Световната купа. Той заяви, че е много впечатлен от България. "За първи път посетих страната ви преди 10 години. Останах впечатлен. Много ми харесва тук. Ще използвам всички мои възможности, за да презентирам България", каза Жирардели.

Той разкри, че тази година ски сезона в Банско ще бъде открит от друга легенда в ски спорта-Щефан Еберхартер. "Успях да го убедя, защото отношението на България към развитието на ските е по-различно", обясни Жирардели. Той смята, че трябва да се направи пълен анализ на състоянието на инфраструктурата ни. Жирардели беше категоричен, че освен за развитието на ски туризма, ще работи и за развитието на планинския туризъм като цяло.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1920 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини