Проектът за океанариума в Бургас се провали

  • 30 септември 2014 20:09

  • 3813
  • 1
Проектът за океанариума в Бургас се провали
©

Руската компания „Мостовик“ се отказа да строи океанариума в Бургас, тъй като няма пари да реализира проекта, съобщава „Интерфакс“.

През юни 2013 година „Мостовик“ подписа концесионен договор за проектиране, изграждане и експлоатация на обекта на територията на парк „Езеро“, като инвестицията трябваше да бъде за 50 милиона евро. Предвиждаше се тук да има водно-оздравителен комплекс, аквапарк, рекреационна зона, делфинариум с научнообразователен и информационен център, океанариум, хотел.

Първият етап от проекта трябваше да завърши през втората половина на 2015 година, а целият океанариум трябваше да бъде изграден за 5 години.

За тежките финансови проблеми на „Мостовик“ се говори от няколко месеца, но от компанията заявяваха, че проектните работи в Бургас ще продължат „ независимо от проблема с изплащането на заплатите в руските подразделения на дружеството. В крайна сметка обаче „Мостовик“ бе принуден да обяви банкрут. Това се случи, след като един от най-големите му кредитори – Сбербанк предяви съдебен иск за 18,9 милиарда рубли просрочени задължения по кредит.

През юни тази година съдът наложи на неизрядния длъжник процедура за наблюдение. Към сегашния момент Арбитражният съд в Москва разглежда искове на още две банки за над 7 милиарда рубли.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3813 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.10.06 | 14:29

1
jalko :X

Добави коментар

Водещи новини