12 невероятни пещерни къщи и хотели

  • 27 септември 2014 15:11

  • 3702
  • 0
12 невероятни пещерни къщи и хотели
©

Някои много интересни дестинации по света могат да бъдат открити на необичайни места. Например, хотел, ресторант или къща, построени в пещера, е нещо наистина уникално.

Всъщност, има няколко такива проекта из цял свят. Повечето от структурите, които ще видите в статията, са построени в пещери. Това ги прави уникални не само заради локацията им, а и заради запазения им естествен вид и дизайн.

1. Хотел в пещерите на Matera

Тръгваме от Le Grotte della Civita. Това е красива отправна точка и проект на групата Sextantio Albergo Diffuso. Забележителният хотел се намира в пещерите на Matera, в Южна Италия. В този красив исторически град, времето сякаш тече по-бавно. Тук можете да видите руини от времето на неолита.

Създателят на проекта си е поставил за цел да построи нещо уникално и същевременно вдъхващо нов живот на селището, за да привлича туристи.

Макар на теория проектът да звучи лесен, осъществяването му се превръща в истинско предизвикателство. Пещерите са били в много лошо състояние и се е наложило да бъдат реставрирани, за да се построи хотел.

Амбициозният план се превръща в реалност. В наши дни пещерите представляват уютен и удивителен хотел.

Тук можете да се нагледате на уникални идеи, например, в една от стаите има стара каменна мивка, а в други – старинни подове от груби камъни.

2. Средновековен хотел в Италия

Продължаваме разходката си в Италия и стигаме до красивия Sextantio hotel. Намира се на час и половина път от Рим, в сърцето на Апенините.

В Santo Stefano di Sessanio можете да откриете серия от сгради, закупени и реставрирани от хотелиера Даниеле Килгрен. Предприемачът е отдаден на реставрацията като начин на работа и използва само местни материали.

Ако сте забелязали вече, не става дума за типичен хотел. Това е така, защото е дълбоко вграден в основите си. Ще усетите уникалността на мястото, когато прекрачите прага му. Пред очите ви ще се изредят стаи с каменни стени, груби детайли и много органичен интериорен декор. Атмосферата определено се отличава от тази в други съвременни хотели – факт, който го прави специално място.

Още по темата четете ТУК.

Последвайте канала на

Весела Найденова
3702 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини