"Алма Тур" дължи десетки хиляди евро на хотелиери

  • 24 септември 2011 12:35

  • 1400
  • 0
"Алма Тур" дължи десетки хиляди евро на хотелиери
©

След фалита на „Алма Тур”, ще има ли фалити и на хотелиери? Някои от тях имат да получават десетки хиляди евро от неплатени нощувки и храна.

Никой не знае колко точно са задълженията на туроператора към хотелиерите, информира бТВ. При всички случаи обаче става въпрос за милиони левове. Фирмата е настанявала туристи от Албена до Синеморец, но курортите с най-много нейни гости са Слънчев бряг и Златни пясъци.

В Поморие, където туристите са по-малко, хотелиерите са предприели по-драстични мерки спрямо некоректния туроператор. Затова там неразплатени сметки няма.

Проблем може да има за по-малките хотели в по-малките курорти, които са настанявали предимно туристи на „Алма Тур”. В КЗП в Бургас за сега няма жалби от изправени пред фалит хотелиери.

Това, което успокоява хотелиерите, е, че в процедура по несъстоятелност е обявена „Алма Тур БГ”, докато по-голямата част от техните договори са сключени с контрагента на фирмата в Санкт Петербург. За да не се стига до друг подобен случай, собствениците на хотели настояват за отделно министерство на туризма.

Иначе, според бранша, нишата, която „Алма Тур” оставя на пазара на руските туристи, ще бъде запълнена от други туроператори още през следващия сезон.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1400 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини