Собственици на хотели в "Слънчев бряг" излизат на протест

  • 30 юли 2014 14:25

  • 2649
  • 5
Собственици на хотели в "Слънчев бряг" излизат на протест
©

Хотелиери в "Слънчев бряг" ще излязат на протест в курорта. Това ще стане на 17 септември.

Решението за протестните действия бе взето днес на извънредно Общо събрание на "Съюза на собствениците-Слънчев бряг". Това съобщи председателят на Управителния съвет на сдружението Елена Иванова, цитирана от БТА. На протеста собствениците на хотели ще поставят неотложни и чакани с годините за разрешаване проблеми, касаещи туризма и туристическата индустрия. Основните и приоритетни искания на хотелиерите ще бъдат обобщени в Платформа, която ще бъде изпратена до служебното правителство, в деня на неговото обявяване, заяви Иванова.

Хотелиерът Венелин Ташев, съобщи в разговор за БТА, че той и колегите му ще настояват за структуриране на самостоятелно Министерство на туризма, обособяване на националните курорти като самостоятелна единица, набелязване на мерки от страна на държавата за преодоляване на липсата на кадри в туристическия бранш, политика за повишаване на квалификацията на кадрите и качеството на туристическия продукт. Като неотложни за разрешаване проблеми Елена Иванова посочи инфраструктурата в региона - изграждане на четирилентов път от Летище-Бургас до курортен комплекс "Слънчев бряг", създаване на звено "Туристическа полиция" към МВР, увеличаване на числения състав на Районно управление "Полиция" - Несебър, преразглеждане на визовата политика на страната.

Хотелиерът Веселин Налбантов каза, че с проблемите в туризма ще бъдат запознати всички политически сили по време на тяхната  предизборна кампания. Специална Декларация ще им бъде предоставяна по време на срещите с представители на "Съюза на  собствениците-Слънчев бряг". С документа Сдружението ще настоява за гаранции, че исканията на хотелиерите ще се случат и  проблемите в курорта ще бъдат разрешени.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2649 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Мутренски бряг

2014.08.29 | 11:51

5
Сбоствениците на хотели... крадлива пасмина, която и тока даже не си плаща, а всичко е на гърбът на българсия народ! С тези пияни неплатежоспособни туристи и 100 министерства на туризма да направят, пак ще си останете некдърна мутренска мафия неспособна да управлява и квартално магазинче!

2014.08.07 | 13:43

3
Teзи “неплатежоспособни“ туристи,носят милони приходи за България.Да не говорим,че обслужването в други държави е много по-добро и цените не са високи.За оатаналото си прав и с бетонирането и строежите прекалиха,парка изчезна,дори дюните се застроиха,не се диша,лудница.

2014.08.29 | 11:51

4
Вече сте закъснели и сега ще си понасяте загубите.Всичката тази паплач която си мислите че ви носи пари бавно но сигурно убива туризма у нас като гони редовните ни туристи.Всички те ще си намерят други дестинации където можеш да се отдадеш на почивката си а не да се окажеш в една лудница от викащи ненормалници.Ако отидеш в една Австрия и хвърлиш един фас веднага идва полицай и те глобява 50 евро а тука никой не им обръща внимание.Испания пострада по същият начин но взеха мерки и вече се очисти от тази паплач.Тези които идват в България не носят никакви печалби защото идват само да мародерстват и са неплатежоспособни.Как очаквате такива туристи да посетят ресторант и да си поръчат след като пристигат с по 50 евро в страната и самолетен билет и няколко презерватива.
Кико

2014.08.07 | 13:37

2
Хм, а нищо не са споменали за недостатъчните паркоместа, и това, че паяците се държат само от мутри, които вдигат дори и коли паркирали правилно, а после и да обжалваш те мотаят, докато сам се откажеш. Миналата година ме вдигнаха два пъти и на втория пък като тръгнах към Община Несебър и шефът ми се изсмя и каза "Ама ти какво си мислиш , тук няма Герб, няма Мерб, няма Бсп, тук сме друга държава, бе пич, нищо няма да стане с твоята жалба, ще те мотаят докато си тръгнеш и толкоз"
544

2014.08.07 | 13:36

1
boklutsite idvat pri boklutsite

Добави коментар

Водещи новини