Тома Белев отново гази законите, алармират от Форум "Природа"

  • 08 юли 2014 16:48

  • 1444
  • 4
Тома Белев отново гази законите, алармират от Форум "Природа"
© Булфото

Нелегитимният председател на „Асоциация на парковете в България” – Тома Белев, отново нарушава закона за „Юридическите лица с нестопанска цел” и Устава на сдружението, като прави опит да свика общо събрание без решение на Управителния съвет и без публикация в Държавен вестник.

Това заявява в отворено писмо до медиите председателят на УС на Форум "Природа" Васил Калинов, позовавайки се на „Покана за свикване на Общо събрание”, изпратена от Зорница Стратиева – секретар на „Асоциация на парковете”.

В неистовото си желание да продължи на бъде председател на Асоциацията, е изпратил поканата, която всъщност е опит за заобикаляне на Устава, като по този начин вкарва и в заблуждение учредителите и членовете на Управителния съвет на „Асоциация на парковете” – директорите на държавните, природни паркове в България, продължават писмото си от Форум "Природа".

Това, по техните думи, се случва непосредствено, след като Върховният административен съд обяви, че Белев незаконосъобразно и в нарушение на Устава управлява сдружението още от 2008 г.

Предвид изложеното, считаме че са налице основателни съмнения за незаконосъобразни действия и подаваме сигнал до Главния прокурор на Република България, до Министерство на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите, с искане за извършване незабавна проверка и ревизия на цялата дейност на Тома Белев и на „Асоциация на парковете в България”, се отбелязва още в писмото.

От Форум "Природа" изпращат като приложение самата поканата за свикване на общо събрание; копие от Устава на „Асоциация на парковете” от 1 юли 2014 година:

Председателят на управителния съвет на Асоциацията на парковете в България, София, на основание чл. 25, ал. 2, т. 2 на устава на асоциацията и чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква извънредно заседание на общото събрание на сдружението на 26.07.2014 г. в 11 ч. в конферентната зала на хотел „Ренесанс“, София, пл. Възраждане 2, при следния дневен ред: 1. приемане на отчет за дейността на сдружението; 2. приемане на основни насоки за дейността на асоциацията; 3. приемане на промени и допълнения в устава на сдружението; 4. избор на членове на управителен и контролен съвет; 5. избор на председател на управителния съвет; 6. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 12 ч. на същото място и при същия дневен ред независимо от броя на явилите се членове. Регистрацията на присъстващите на събранието започва в 10,45 ч.

Последвайте канала на

Novini.bg
1444 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
gogogo

2014.07.11 | 19:17

4
С фаса в устата ! И това било еколог?!?!? Ми що не ходи с един масур в ушите??!?!
Бойко ТИКВАТА ,шеф на ГЕРБ,ох,ох,ох!

2014.07.09 | 11:28

3
Ималу градушкъ ?! Ко плачите ве , ко ривети ?! Страховка при мен или Цветиту имате ли , ааа ? Нямати ! Днес градушкъ , утре аз и ГЕРБ ! Туй днешния грат шъ ви съ види кат райски ден ! Само да седнъ в примиерския стол , само да седнъ , мамавишъйба на сичкити ! Уфчари и герберасти само ши има у БГ - то ! Тук таме и по някоя тиква ! Те това ми е мичтата ! Само да нимъболигъза и шъ видити вий ! Бахмааму , чи мъ боли веее ! Тоа Волен мъ съсипа веее !
Червен кретен

2014.07.09 | 11:27

1
Чуеш ли за Еколози , сдружения с нестопанска цел като Зелени Балкани , Асоциация на парковете и др. подобни формирования , знай , че това са пиявици , които смучат от бюджета и от Европейски проекти и в болшинството си са комунистически уроди , живеещи на наш гръб !!!

2014.07.09 | 11:28

2
Да , ама герберастите са ТИКВИ ПРОСТИ ! Тяхният вожд агент БУДА - Борисов е възпитаник на българското ГЕСТАПО - ДС в школата в Симеоново ! Баща му Методи Борисов е полковник от МВР ! Какво да говорим ! ИДИОТИ ! ! САМО АТАКА !

Добави коментар

Водещи новини