Има ръст на чуждите туристи през това лято

  • 19 септември 2011 09:43

  • 1202
  • 0
Има ръст на чуждите туристи през това лято
© Интернет

Успешен, но труден летен сезон. Така определиха изминалото лято от Националния туристически борд.

Средно с 8.7% е ръстът на чужди туристи, посетили страната ни през летните месеци, отчитат още от борда.

Въпреки че над 95% от 4.2 милиона чужди туристи казват, че са доволни от почивката си у нас, сезонът е протекъл с проблеми и инциденти.

От туристическия борд вече имат информация, че руски туристи отказват да пътуват с българския национален авиопревозвач. От натровените русначета в детски лагер, удавеното германче в басейн, алкохолните дестинации и храните с изтекъл срок до кризата с извозването на руските туристи.

Румен Драганов от Националния туристически борд смята, че прибирането може да е трудно и за останалите около 350 руски туристи, които трябва да се върнат у дома около 23 октомври.

"Но те няма да стоят толкова дълго, тъй като вече има пълна готовност в Русия тези полети да бъдат заплатени и съответно техните сънародници да се върнат обратно в страната", обясни още Драганов пред БНР.

До кризата е можело да не се стигне, ако са били отворени застраховките на двете фирми в спора и да се наемат външни самолети или ако е била задействана комисията за защита на потребителите, твърди Драганов.

Според него трябва да има система, която да може да сработи моментално в рамките на не повече от 3 часа и половина и да бъдат взети решения, така че да не бъдат засегнати икономически интересите на потребителите в подобни ситуации.

Последвайте канала на

1202 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини