Всички открити басейни в столицата са изрядни

  • 23 юни 2014 15:24

  • 1563
  • 1
Всички открити басейни в столицата са изрядни
© Булфото (архив)

Лятото най-после дойде и е време за плаж. Столичани може спокойно да събират слънчев тен на някой от 46-те открити басейна в София, тъй като всички те отговарят на санитарно-хигиенните норми.

До момента няма нито една лоша проба от откритите плувни комплекси в града и гражданите могат спокойно да отидат да плажуват, увери началникът на дирекция „Здравен контрол” в Столичната районна здравна инспекция (СРЗИ) д-р Христина Котларска, пише "Новинар".

До момента инспекцията е извършила общо 259 проверки на всичките 154 басейна в София и служителите й са взели 274 проби за анализ. От откритите басейни са взети общо 55 проби.

Котларска допълни, че след инспекциите са издадени 11 заповеди за временно спиране на работата на обекта, 35 предписания и 8 акта. Преди да отворят врати за посетители през летния сезон, от всички открити басейни се взимат трикратни проби. Плажовете се проверяват и поне по 2 пъти, докато работят.

Проверка на „Новинар” установи, че почти всички открити плувни басейни в София вече работят и приемат посетители. Басейните предлагат различни екстри и услуги в зависимост от финансовите възможности на клиентите си.

Така например входът за възрастни в комплекс „Царско село” край кв. „Драгалевци” е 25 лв., но в цената е включен достъп не само до басейна, а и до СПА комплекса на хотела. Входът за деца е 10 лв. В цената са включени шезлонг и чадър.

Малко по-евтино ще ви излезе посещението в плувен комплекс „Хепи бийч” на бул. „Пенчо Славейков” 12-14. От понеделник до петък входът за възрастни е 6 лв., а за деца – 3 лв. През уикенда обаче цената скача двойно - съответно по 12 лв. за възрастен и 6 лв. за хлапе. В цената е включено използването на шезлонг, масичка, чадър и шалте. Комплексът предлага и плажни шатри, които струват 60 лв. в събота и неделя и 20 лв. през седмицата.

Желаещите да отмарят в плувен комплекс „Спартак” на бул. „Арсеналски” 4 трябва да се бръкнат с 6 лв. За малчугани от I до VIII клас цената е 3 лв., а за ученици от VIII до XII клас – 4 лв. Входът за студенти е 5 лв. Цените не са особено високи, но ако желаете да ползвате шезлонг и чадър, трябва да доплатите 5 лв.

В плувно-развлекателен комплекс „Варадеро” в жк „Левски” Г входът за деца под 6 години е безплатен. Цената за възрастни е 6 лв., а за деца от 6 до 14 години – 3 лв. Шезлонгът и чадърът се доплащат по 3 лв. Двойно по-високи са цените в комплекс „Макси Воден свят” на бул. „Симеоновско шосе” 110. Входът за възрастни е 12 лв., а за деца от 3 до 12 години – 6 лв. За малчуганите под 3-годишна възраст плажуването е безплатно.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1563 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гъдьо Гъдев

2014.07.05 | 02:09

1
И това са всички плажове в Сф, смешник.

Добави коментар

Водещи новини