Русначетата обърнаха гръб на българското море

  • 02 април 2014 06:37

  • 3691
  • 5
Русначетата обърнаха гръб на българското море
©

Кризата между Украйна и Русия и въвеждането на визи за руснаците в Украйна създават сериозен проблем за туристическия бизнес в България. Това алармира шефът на Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите в Добрич Димитър Димитров, информира „Стандарт“.

Според него напрежението между Москва и Киев ще затрудни пътуващите с автобуси до България руски туристи, които вече ще трябва да плащат за визи не само за България, а и за Украйна. Това най-сериозно ще се отрази на групите руски деца, които пристигат у нас именно с автобусен транспорт. Само за една смяна в хотелската база в Кранево идват по 3-4 хиляди русначета. Много руски деца пълнят през лятото и хотели в Албена и Балчик. Сега тяхното идване у нас става проблемно, опасява се Димитров. През миналата година беше отбелязан сериозен ръст на туристите от руски пазар в региона с около 30%, припомни той.

Руският министър на образованието е дал бойна задача русначетата да почиват в Крим, каза пред "Стандарт" шефът на "Лагерно дело" в Добрич Любомир Сивков. Според него това ще доведе до сериозен отлив на руските деца в българските лагери. От друга страна, идването на украинчета също се оказва проблем. В Украйна вдигнаха цената на газа от началото на април с 50 процента, а те основно са на газ и това ще създаде затруднение за идването им в България, коментира още Любомир Сивков.
Хотелиерите в Кранево са изпаднали в голям стрес, каза и кметът на селото Румен Николов. Част от хотелиерите бяха преди седмица на туристическата борса в Москва, но се върнали с празни ръце. Миналото лято през Кранево минаха 15 000 рускоговорещи туристи, 80 на сто от които са деца.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3691 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.12.04 | 14:43

5
СПОКО, ЩЕ ВНАСЯМЕ ТУРИСТИ ОТ КАТАР

2016.12.04 | 14:43

4
Повечето туристи идват в България със самолети. За автомобилистите има ферибот между Новоросийск и Варна. Украйна спира само газта, но не и туристите.
морски

2016.12.04 | 14:42

3
Спокойно от ЕС ще изпратят децата си да се учат да пият на нашето море, а пък може и от САЩ да дойдат.

2016.12.04 | 14:42

2
Когато вдигнете качеството на обслужване, построите пречиствателни станции няма да разчитате само на руснаци и пияни англичани! Туко виж и самите българи се завърнат на родното море, а не да ходят по Гърция и Турция!
селскио кмет

2016.12.04 | 14:42

1
Тепърва че ядете рускио кукиш.Тая не става така.Ем у...я до края,ем гъзо у рая. Кво си мислите..Ти че ме опиняш и плюеш,а я че те целивам.Лошото е,че па народа че го отнесе.Сигурен съм,че есенес че вдигнат газта,те тогава че гриземе дръжката.Оти не идават пичлеметата от Ес,а?Само англо пиандурници.Не може да лежиме само на тая кълка,че са славяни и братски народ.

Добави коментар

Водещи новини