Ръст на туристите в "Албена"

  • 29 август 2011 12:07

  • 2222
  • 1
Ръст на туристите в "Албена"
© Булфото

Летовниците в черноморския комплекс "Албена" бележат около 6 на сто ръст на годишна база, съобщи заместник-директорът по маркетинг и продажби Йовка Страшилова преди края на туристическия сезон.

По думите й ръст ще има и в приходите в сравнение с миналото лято, но не в такъв размер заради многото посещения през юни, когато цените за почивка са били по-ниски. По думите й най-голямо увеличение - близо 20 на сто, е постигнато на германския пазар. Около 22 000 туристи от Германия са реализирали през сезона 200 000 нощувки във ваканционното селище.

Руските туристи имат най-голям дял сред почиващите в "Албена" - около 20 на сто. При гостите от Русия е постигнат ръст от 6 на сто, макар че през юли и август имаше още много желаещи да резервират почивка, но базата беше заета, коментира Страшилова.

Увеличение от 10 на сто бележат румънските туристи, а около 6 на сто - летовниците от Скандинавия, като най-значимо е присъствието на норвежците, каза заместник-директорът по маркетинг и продажби.

През септември цените за почивка в курорта ще паднат с 20-25 на сто. Пакетът "Всичко в цената" за човек на ден ще струва между 47 и 60 лева, посочи Страшилова.

Последвайте канала на

БТА
2222 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.03.11 | 09:57

1
незнам за чуждите нации НО от софиянците по НЕблагодарни туристи няма. Те не са като българите,държат се с някво високомерие като чужденци,а чужденците като нашенци. Вечно мрънкащи и вечно недоволни !!! Айде да се махат обратно в гръцките каманяци че белким оставят истинските българи намира.Аман. Без вас е по добре !!!

Добави коментар

Водещи новини