Рекламират българските манастири в Сибир

  • 24 февруари 2014 08:45

  • 1425
  • 1
Рекламират българските манастири в Сибир
© Булфото

Българските манастири ще бъдат рекламирани мащабно сред жителите на Сибир.

Кампанията, включваща вечно заснежената руска степ, е с цел увеличаване на туристите от най-голямата страна в света, съобщи посланикът ни в Москва Бойко Коцев пред "Фокус". По думите му тази година българските власти ще стартират за първи път програмата за поклоннически пътувания на православни вярващи от Русия у нас.

Плановете предвиждат популяризиране на най-старите и големи манастири в страната ни, както и на т. нар. Малка Света гора край столицата. Паралелно ще се организират и детски православни лагери по Черноморието.

"Стартира и програма „България - страна на здравето”, работи се и за популяризирането на културно-познавателните маршрути у нас", посочи Коцев.

Той добави, че когато се презентира България пред руснаците, ще се наблегне и на факта, че разполагаме с богати природни ресурси като 600 термални минерални извора. По думите на посланика ни в Москва именно целогодишните условия за туризъм са привлекли значителен брой туристи не само по Черноморието, но и в курорти като Велинград, Хисаря и Сандански.

Статистиката категорично потвърдила повишения интерес от страна на руснаците към родните забележителности. Броят на братушките, посетили България през 2013 г., бележи ръст с повече от 14 процента в сравнение с 2012 г. Впоследствие някои толкова били очаровани от природата ни, че дори и закупували вили или апартаменти.

Броят на собствениците на недвижими имоти вече надхвърля 400 000 души. "У нас руските туристи са обградени от близки по манталитет хора, можем да кажем от приятели. Миналата година страната ни са посетили близо 700 000 руснаци.", отбеляза Бойко Коцев.

Културният, балнео и спа туризмът също ще бъдат представени на Дните на Европа в Уляновск през април, и Дните на България в Рязан през същия месец. През април ще бъдем рекламирани и на „Лято 2014“ в Екатеринбург и „Турсиб“ в Новосибирск.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1425 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.04.24 | 18:59

1
Братушките са винаги добре дошли!!!

Добави коментар

Водещи новини