Най-скъпите ски курорти в света

  • 21 януари 2014 19:08

  • 2881
  • 0
Най-скъпите ски курорти в света
©

Какво трябва да притежава един ски курорт, за да бъде перфектен? Освен много сняг и хубави писти, специалистите считат, че е добре в подножието на хълмовете да има малък град с добри ресторанти и хотели.

След карането през деня, капризните туристи искат място, където да си почиват и да се забавляват.

Тези 10 курорта в списъка притежават всичко, което се иска от един ски курорт и в то във възможно най-луксозен вариант.

Това са 10-те най-скъпи ски курорта по света:

10. Mont Tremblant, Канада – 400 долара на вечер

Намира се само на 100 км от Монреал, на брега на живописно езеро. Работи през цялата година. Списание Ски Канада го слага на първо място сред курортите в Източната част на Северна Америка в продължение на 14 поредни години. Има 94 маршрута, от които 60 имат нощно осветление. Топ 7 на най-пренебрегваните ски курорти у нас Тук са идвали на ваканция много знаменитости сред които Майкъл Дъглас и Катрин Зита Джоунс и др. Това е една от така наречените „евтини туристически дестинации“ . Еднодневен ски билет струва 80 долара, а нощувка в района е средно 400 долара.

9. Стоу, Веърмонт, САЩ – 500 долара на вечер

Този курорт се хвали с най-стръмните склонове в света. Има два основни ски района – връх Мансфийлд и Спрюс Парк. Има лифт до всички точки. Тук са засичани на почивка Джон Траволта, Брад Пит и др. Двудневен ски билет струва 175 долара, а нощувките са средно по 500 долара на човек.

8. Бийвър Крийк, Колорадо – 600 долара на вечер

Тук е пълно с бутици на световноизвестни марки, арт галерии и скъпи ресторанти. Има 150 писти и 25 лифта. Максималната височина е 3480 метра. Том Ханкс често кара ски тук, той има къща в района. Може да засечете и Тайгър Уудс, Джъстин Тимбърлейк и др. Може да наемете луксозна хижа с четири легла и 4 бани на цена 600 долара на човек, което включва включва частен готвач и шампанско на корем. Ски билетът струва 120 долара на ден.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2881 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини