Турски магнати изкупуват гръцки острови

  • 27 ноември 2013 15:40

  • 4782
  • 3
Турски магнати изкупуват гръцки острови
©

Прочутият остров Миконос, който всяко лято настанява богати туристи от световния елит, се очаква да бъде купен от много известен турски магнат. Според турския вестник “Аксам” богаташът Ферит Сахенк от прочутата фамилия, собственици на крупния финансов консорциум, възнамерява да се възползва от икономическата криза в Гърция и да купи поне три хотела от известната верига “Ксения”, пише в."24 часа".

Турският магнат щял да навлезе в Миконос, възползвайки се от приватизациите, обявени от проевропейското гръцко правителство. Придобиването на “Ксения” от Сахенк ще е под формата на аренда за срок от 99 години.

Според пресата турците искали да превърнат Миконос в Балканска Ибиса, която да приютява каймака на европейската и световна аристокрация през лятото. Сахенк щял да направи трите хотела суперлуксозни.

Но амбициите на турския богаташ не спират дотук - магнатът цели да превърне Гръцкото Средиземноморие в луксозен туристически център и да увеличи неимоверно богатството си. За целта щял да покани турските милионери и магнати да подкрепят тази му амбиция, тъй като възможностите, които предлага гръцката програма за приватизация на хотели, пристанища, лимани, дори и летища, отваря широко вратите за голямо турско икономическо нашествие в Средиземноморието.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4782 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
hdfh

2016.04.28 | 17:36

3
РУСНАКА май трябва да посръчка вече ...
wc

2016.04.28 | 17:36

2
завземат ги по малко....а нашите лайногризци искат да продават земята ни!

2016.04.28 | 17:36

1
Да ама не!!!Гърците не са дупедавци като нас , на турчин ще продадат само ковчег макар , че рязаните се погребват голи с един чаршаф.

Добави коментар

Водещи новини