Тайнствен инвеститор предлага проект за 650 млн. евро в планински курорт в България

  • 25 октомври 2013 17:51

  • 2911
  • 1
Тайнствен инвеститор предлага проект за 650 млн. евро в планински курорт в България
©

Инвеститор, чието име засега не се съобщава, има проект за 650 млн. евро в планинския туризъм в България. Това казва в интервю за "24 часа" зам.-министърът на икономиката с ресор туризъм Бранимир Ботев.

В отговор на уточняващи въпроси той нито потвърждава, нито отрича, че става дума за "най богатия китаец" Уан Дзиенлин, когото на среща през септември премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 покани да инвестира в българския туризъм. Също без отговор остава и журналистическото предположение за ново развитие на проекта "Супер Боровец".

Зам.-министърът единствено казва, че ако проектът се осъществи, ще е най-големият изобщо в Източна Европа в туризма. Работна група с представители от всички институции, които имат отношение към инвестициите в туризма, от следващата седмица ще оптимизира условията за привличане на чужди вложения тук.

Запитан какво е мнението му за либерализацията на режима за пушене в заведенията, Ботев отговаря, че самият той е непушач, но приема "правото на избор в изнесени самостоятелно ресторанти с отделни изолирани зали за пушачи и непушачи и адекватна димоотвеждаща инсталация, както и за нощни клубове и казина". Този тип обекти са едва 2% от заведенията, аргументира се зам.-министърът. По думите му обаче в малките заведения, в сладкарниците и в ресторантите на хотелите забраната трябва да остане.

Ботев информира, че фирмата, която изготви спорния проект на туристическо лого, ще бъде приканена да предложи до края на годината няколко нови варианта, от които да бъде избран един, харесван от всички. Това ще стане без държавата да прави нови разходи.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2911 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЛИДИЯ

2013.11.02 | 18:55

1
в Красна поляна има 2 сладкарници срещу 28 у-ще, в които се продават естествено сладкарски изделия. Преди забраната за пушене на вратата на едната пишеше "Пушенето разрешено.Забранено за лица до 18 год."Звучеше ми абсурдно. Да има ученици,да се продават сладкиши , а да е забранено влизането заради пушачите.

Добави коментар

Водещи новини