Нов план за опазване на влажните зони застрашавал туризма в Бургаско

  • 08 октомври 2013 09:45

  • 1513
  • 0
Нов план за опазване на влажните зони застрашавал туризма в Бургаско
©

Втора "НАТУРА", но под друго име е била разработена тайно от така наречените зелени организации с огромни средства отвън. Това твърдят от Национална асоциация "Българско Черноморие", предава БТА.

Те изпратиха днес писмо до медиите, с което сигнализират, че на прицел са взети частни и общински земи около езера, реки, море и други водни басейни. Според организацията обявяването на тези територии за "терра инкогнита" заплашва да унищожи Черноморието и туризма, най-вече в Бургаска област.

Най-потърпевша от втората "НАТУРА" ще бъде зоната по черноморското ни крайбрежие. А Област Бургас, която е най-динамично развиващата се, е обречена на тотална разруха, защото това е районът с най-много влажни зони.

Новият таен план е на финал и днес ще бъде представен пред Националния съвет по биоразнообразие към Министерството на околната среда и водите и евентуално приет.

Заседанието ще се проведе в залата на партера в сградата на Министерството на околната среда и водите на улица "Гладстон" 67 от 13,30 часа, пише още в писмото.

Разработката носи името "Национален план за опазване на най-значимите влажни зони в България 2013-2022 г.". Така нареченият план е изработен от Фондация "Биоразнообразие", "Зелени Балкани" и Дружество за защита на птиците, информират в писмото от Национална асоциация "Българско Черноморие".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1513 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини