Ускоряват изграждането на нови писти в Пирин

  • 10 септември 2013 19:40

  • 1356
  • 1
Ускоряват изграждането на нови писти в Пирин
©

Екоминистерството все пак ще придвижи промяната в плана за управление на Националния парк Пирин, която позволява изграждането на още ски съоръжения в планината. Това стана ясно от изказване на министър Искра Михайлова, цитирана от Труд.

Доскоро тя обясняваше, че няма да завърши започналата в началото на годината промяна в плана, защото той изтича догодина, а в момента се прави нов. Преди 5 дни обаче вицепремиерът Даниела Бобева обеща на бизнеса в Разлог и Банско, че в планината ще бъдат направени нови съоръжения.

“Новият план се забави много и ще се прави актуализация на съществуващия, за да може да се развива туризмът в района, но и паркът да бъде защитен”, каза вчера Михайлова. Тя добави, че дори е поставено под риск еврофинансирането за изготвянето на новия документ. Михайлова не даде категоричен отговор на въпроса дали ще бъде довършена започната вече процедура по актуализация, или ще започне нова. Това щяло да стане ясно след обсъждане на темата от кабинета.

Последвайте канала на

Novini.bg
1356 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Генко

2013.10.02 | 14:23

1
Искаме да караме ски! Правете го тоя лифт най-сетне. Колко години се отлага заради какви ли не глупости. Миналата година от яд ходих в Австрия. Излезе ми доста по-скъпо, но им завидях. Толкова много писти, толкова много лифтове. Толкова много туристи и няма опашки, няма нерви, само кеф. Айде да си направим снежен рай и ние!

Добави коментар

Водещи новини