Фалирал туроператор остави наши туристи на улицата в Лондон

  • 27 август 2013 21:29

  • 3957
  • 2
Фалирал туроператор остави наши туристи на улицата в Лондон
©

34 туристи са блокирани в Лондон заради фалирал туроператор. Туристическа агенция „Валери 90” обявила несъстоятелност още миналата седмица, но продължава да изпраща на екскурзии десетки нашенци в различни краища на Европа и Азия. Към момента 34 туристи са без платен хотел в Лондон, съобщи заместник министър Бранимир Ботев. „За последните нощувки и тяхното връщане, те нямат покритие на своите билети, както и на средствата за нощувките, очевидно, че те са платили”, посочи той.

Премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 е разпоредил проверка по случая. Все пак Министерството на икономиката и туризма е успяло да потвърди самолетните резервации на туристите, блокирани в Англия, предаде БТВ.

„След нашата намеса се намери разрешение. Половината от тях ще летят със самолет. Ще бъдат намерен начин да бъде платен разхода за рейса и горивото, за да могат да се приберат”, добави Ботев.

Засега няма данни за други блокирани български туристи, използвали услугите на „Валери 90”. Днес управителката на фирмата- Валентина Анастасова не отговаряше на мобилния си телефон, за да коментира.

От днес офисът на туристическа агенция Валери 90 не работи. Съобщение обаче уведомява всички клиенти на фирмата, че предстоящите пътувания са отменени.

Красимир е на екскурзия в Германия и Австрия, организирана от „Валери 90”, когато разбира, че туроператора е обявил несъстоятелност.

„След предпоследната нощувка в Мюнхен водачът на групата ни уведоми, че последната нощувка, която ни престоеше в събота срещу неделя не е платена от туроператора и ние имаме право на избор или да спим в автобуса, това е единия вариант, който е безплатен или да платим за наша сметка тази нощувка за втори път”, обясни потърпевшият. „Ние сме пратени на екскурзия от туроператора без да ни бъдат подсигурени най- основните неща т.е спането и транспорта, което е меко казано скандално”.

След като се прибира в България, Красимир подава жалба в застрахователната агенция Кю Би И да му бъдат възстановени парите за нощувката. Оказва се, че излъганите от туроператора са десетки. Към момента над 50 са подадените жалби в застрахователната компания. От там засега отказаха коментар по случая. И Верджиния е сред излъганите. Нейната екскурзия е била предвидена за началото на октомври и е платила 1700 лв. капаро.

„Плащам си капаро тъй като с тази фирма съм пътувала преди 4 години до Виена. И очаквам, че всичко ще бъде наред, защото има лиценз. Съвсем случайно днес научавам, че фирмата е обявена в несъстоятелност, че има имейл, който е разпратен до неколцина клиенти на фирмата, т.е не всички знаят, че вече 14 екскурзии са обявени, че няма да бъдат осъществени”, обясни казуса тя.

Туристическа агенция „Валери 90” е повече от 20 години на пазара, досега обаче не е имало проблеми с нея.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3957 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
XXL

2013.09.07 | 12:02

2
Авиоотряд 28 да пали самолета и да отиде да ги прибере,стига са летяли за този дето клати дърветата!!!Да не забравят да вземат и Борисов,като част от инвентара...

2013.08.28 | 16:13

1
БКП ще ги върне с парите на "черепа", ание ще му ги върнем на него,вместо държавата да ги осъди и да се се свърши.Продай им имането и готово,офифси и коли и те така.

Добави коментар

Водещи новини