Нов парк и екопътека край ждрелото на Ерма привличат все повече туристи

  • 19 август 2013 13:53

  • 4897
  • 0
Нов парк и екопътека край ждрелото на Ерма привличат все повече туристи
©

Интересът на туристите към посещение на района на ждрелото на река Ерма край Трън се увеличава, съобщава секретарят на общината Станислава Асенова, цитирана от БТА. Тя не посочва конкретни данни, но обяснява, че на най-голям интерес се радва новият парк, изграден на входа на ждрелото.

Той е на площ 5 дка, с осигурен достъп за хора с увреждания. Направени са 10 беседки, съоръжени с барбекюта, детски кътове с пясъчници, места за къмпингуване, пише dnevnik.bg.

Обновена е и екопътеката в района, която е дълга 13.2 км. Тя преминава през врязани в скалата тунели,  водопади и водни прагове. Маршрутът е кръгов - тръгва от трънската махала "Богоина", достига до с. Банкя, красивото Ябланишко ждрело, отново се връща в с. Банкя, върви до местността Китка и едноименния връх и завършва край Трън. Над 60 пейки със сенници, информационни табла и указателни табели улесняват придвижването по трасето.

Изградени са и четири заслона за туристите, по трасето има и павилиони, в които може да се получи повече информация за района. Екопътеката продължава в Сърбия край атрактивните скали на Гребен планина.

Традиционният туристически маршрут в Трън преминава и през музея на бусинската керамика и музея на киселото мляко в с. Студен извор.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4897 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини