Поморие със заявка да се превърне в европейска спа дестинация

  • 14 май 2013 20:52

  • 1791
  • 2
Поморие със заявка да се превърне в европейска спа дестинация
©

Поморие е със сериозна заявка да се превърне в европейска спа дестинация. Това заяви кметът Иван Алексиев, който е домакин на 18-ят Конгрес на Европейската спа асоциация, информира БНТ. Страната ни вече е сред играчите в този вид туризъм.

През последните години са инвестирани над 1 млрд. евро. Според заместник-министър Иво Маринов със своите повече от 300 спа хотели България вече присъства осезателно на световната спа карта. От бранша са готови да предложат целогодишен продукт. В края на септември ще започне и сертификация на обектите.

"Конкурентноспособността на спа туризма ще се увеличи, след като се приеме наредбата за сертифициране на спа хотелите и центровете към тях, което ще гарантира по-високо качество на предлаганите услуги. Ще има гаранция за потребителите, че това, за което са отишли в тези обекти, ще го получат", заяви заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1791 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Обикновен българин

2013.05.21 | 16:23

2
Поморие отдавна е превърнат от алчни и тъпи мутри в Световна бетон-дестинация, където, за да ида, първо трябва да ме арестуват и заведат насила...

2013.05.14 | 22:25

1
Мдаа новия бранд Поморийски минерални бани и нова Поморийска минерална вода от морето с дъх на мускат :)

Добави коментар

Водещи новини