60 000 румънци препълниха курортите около Варна

  • 03 май 2013 06:57

  • 1675
  • 0
60 000 румънци препълниха курортите около Варна
©

Още в началото на май курортите около Варна се напълниха с туристи, като преобладават съседите от Румъния, много българи, руснаци и гърци. Над 60 000 румънски туристи са резервирали места в хотелите край морето за великденските празници, твърдят специалисти в бранша. Още толкова са останалите, които ще посрещнат големия християнски празник на плажовете.

Хотелите, които отвориха за празниците, са пълни, като повечето почиващи са с двудневни и тридневни пакети. Цените на нощувките започват от 30 евро за аll inclusive. В бутиковите хотели във Варна обаче офертите са от 150 лева на нощувка, но има и много по-евтини предложения за по 40-50 лева. По централните улици и моловете във Варна също преобладава предимно румънска реч. Таксиметрови шофьори, които точат зъби за началото на сезона, вече потриват ръце и вадят „грешни пари” от руските туристи, които са най-ларж. Повечето местни забележителности във Варна също са пълни с туристи, които се наслаждават на хубавото време, като го използват, за да натрупат повече впечатления и научат нещо повече за историята ни. Плажовете са пълни с хора още преди празниците, но сега там е човешки мравуняк. И там, както и в заведенията, преобладават чужденци, но не липсват и българи от цялата страна.

И докато Варна се напълни с туристи, които копнеят за морето и лукса на хотелите му, варненци масово се изнесоха за празниците. Основната дестинация е Гърция, където намаленията са такива, че яко подбиват цените на нашите хотели с тридневни оферти за 150 лева. Част от варненци поеха из страната, за да празнуват във Велинград, Сандански, Банско, Велико Търново и Габрово, коментираха от туристическите агенции в града.

Последвайте канала на

Novini.bg
1675 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини