Еврокомисията потвърди: Концесионерът "Юлен" няма нарушения

  • 26 април 2013 23:10

  • 1653
  • 2
Еврокомисията потвърди: Концесионерът "Юлен" няма нарушения
© Булфото

Прекратена е наказателна процедура на Европейската комисия срещу държавата България по сигнал на Коалицията „За да остане природа в България”.  Крайните зелени опитаха да възбудят срещу собствената си държава процедура, свързана с територията на Национален парк „Пирин”. България е представила достатъчно доказателства, че дейностите в Пирин изцяло съответстват на Плана за управление на парка, развенчавайки всякакви обвинения за незаконни действия срещу концесионера „Юлен”. Това се казва в изявление на "Юлен" изпратено до Novini.bg.

Напомняме, че в такива случаи процедурата не нанася пряка вреда на потенциалния извършител, а на държавата - под формата на парична санкция. Това решение е поредното доказателство за изрядността на „Юлен” спрямо държавната и общинската власт. Договорите и процедурите между „Юлен” и държавата са законни и безпроблемни, а зелените лъжи и опитите за шантаж отново са били развенчани – такъв е еднозначният извод от решението на Брюксел. Крайно време е да спре платената и неоснователна кампания срещу един от най-големите и изрядни към законите и хазната български инвеститор!

Същевременно трябва да подчертаем, този пореден опит за дискредитиране на държавата от страна на зелените екстремисти е част от дългогодишната им политика да клеветят собствената си страна за личен интерес. Досегашните опити за пускане на различни процедури срещу България са общо 12 и нито една от тях не е приключила във вреда на държавата - за огромно съжаление на Коалиция „За да остане природа в България” и нейните същински работодатели.

Размахвайки „заплахата Брюксел” чрез непрестанните си безсмислени сигнали и оплакания, тези зелени опитват да държат в зависимост правителства, министри и чиновници, осребрявайки своя административен рекет чрез програми и финансови инжекции. След решението на Европейската комисия имаме поредно доказателство, което развенчава мита, че Коалиция „За да остане природа в България” е природозащитна организация. Действията на крайните еколози, отхвърлени за пореден път от Европа, показват, че активистите и работодателите й не милеят за природата и държавата, а се водят от користни и комерсиални подбуди.

Последвайте канала на

Novini.bg
1653 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Еврошит

2013.05.06 | 09:23

2
Тая еврокомисия е по-корумпирана от БГ парламентето, МС и съдебната система, взети накуп.
Марк

2013.05.05 | 12:02

1
Държавата защо досега не е завела дело за клевета срещу корумпетата от Коалиция "За да остане природа в България"?!? как е възможно?!? Тези безродници 12 /дванадесет/ !!!!! пъти клепат страната ни, а държанвата си бърка в носа!? Призовавам всички българи дъ изолират "зелените" мафиоти навсякъде , където ги срещнат!!

Добави коментар

Водещи новини