Засилват мерките за сигурност в Слънчев бряг

  • 16 април 2013 19:48

  • 1067
  • 0
Засилват мерките за сигурност в Слънчев бряг
©

Това лято мерките за сигурност на туристите на Слънчев бряг и летище „Сарафово” ще бъдат засилени, информира Нова телевизия.

Затягането на мерките започна още миналото лято след атентата на летище „Сарафово”.

Точно 215 видеокамери за наблюдение вече работят на територията на Слънчев бряг. Държавното дружество е вложило над 75 000 лева за обновяването на техниката.

„Имаме около 59 високоскоростни панорамни камери. Те са с инфрачервено излъчване, така че ще записват и вечерта”, заяви директорът на "Слънчев бряг" Златко Димитров.

„Използват се нови, модерни камери, които ще подпомогнат разчитането на лица и автомобили по регистрационен номер”, обясни главен инспектор Генчо Памукчийски.

Това лято камерите ще правят непрекъснат запис 24 часа в денонощието. За улеснение на полицията при разкриването на тежки престъпления записите ще се пазят не както досега 20 дни, а 3 месеца.

Липсата на видеонаблюдение в Поморие и Ахелой затрудни работата на разследващите атентата на летището в „Сарафово”. Затова от този месец и в двете населени места, в участъците по които минава основния туристически поток, започва монтирането на камери.

От миналото лято полиция и хотелиери отделят специално внимание на охраната на израелските туристи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1067 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини